Διαγωνισμός Κινηματογραφώντας Στη Θεσσαλία

Το Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας σε συνεργασία με το νεοσύστατο film office Thessaly πραγματοποιεί μια πρωτοποριακή δράση. με τον τίτλο « Κινηματογραφώντας στη Θεσσαλία».

Καλεί κινηματογραφιστές, φωτογράφους και κάθε ενδιαφερόμενο που διαθέτει παρατηρητικό βλέμμα, μια κάμερα ή και ένα κινητό να δημιουργήσει 3/λεπτα βίντεο/ντοκιμαντέρ που αναδεικνύουν χώρους της Θεσσαλίας με κινηματογραφικό ενδιαφέρον για κάποιους μελλοντικούς δημιουργούς ταινιών μεγάλου ή μικρού μήκους.

Τόσο το κινηματογραφικό όσο και το φωτογραφικό υλικό μπορεί να αφορά στις παρακάτω κατηγορίες: Αστικό περιβάλλον, Φυσικά τοπία, Ιστορικοί τόποι και τόποι λατρείας, μνημεία και αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντες χώροι.

Το φεστιβάλ με τη συνεργασία του film office Θεσσαλίας ,φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία βάση δεδομένων ανοιχτή και προσιτή σε κάθε σκηνοθέτη ή παραγωγό που ενδιαφέρεται να κινηματογραφήσει στη Θεσσαλία. Οι ταινίες και οι φωτογραφίες θα προβληθούν σε ειδική παρουσίαση την άνοιξη του 2023 και θα προσκληθούν σκηνοθέτες, παραγωγοί, και γενικά άνθρωποι του χώρου να τα παρακολουθήσουν. Το ενδεχόμενο να οργανωθούν και επισκέψεις στους συγκεκριμένους χώρους, εξετάζεται στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων του φεστιβάλ. Το υλικό θα παραμείνει στο film office Θεσσαλίας για κάθε ενδιαφερόμενο.

Θα δοθούν 3 έπαθλα για κάθε κατηγορία από το film office Θεσσαλίας, και θα αφορούν κινηματογραφική μηχανή, φωτογραφική μηχανή ,μικρόφωνο εξωτερικού χώρου, τρίποδα και σκληρούς δίσκους.

Οι υποβολές θα ξεκινήσουν από την 1η Νοεμβρίου 2022 και θα λήξουν στις 26 Μαρτίου 2023 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και τη φόρμα συμμετοχής στο iffl.gr

Κατηγορίες

– Αστικό περιβάλλον (Γειτονιές, σοκάκια, εμπορικοί δρόμοι, πόλη, γέφυρες, πλατείες, πάρκα).
– Φυσικά τοπία (Ποτάμια, λίμνες, δάση, παραλίες, καταρράκτες, γκρεμοί).
– Μνημεία και ιστορικοί χώροι (μνημεία, αρχαία μνημεία, ιστορικές τοποθεσίες,

θρησκευτικά μνημεία, μοναστήρια, παλιές εκκλησίες.).
– Βιομηχανικό τοπίο (Λιμάνια, τραίνο, αποθήκες, σταθμοί, εργοτάξιο).

Όροι συμμετοχής

Το περιεχόμενο των συμμετοχών πρέπει να ανταποκρίνεται στο θέμα και το πνεύμα της δράσης “Κινηματογραφώντας στη Θεσσαλία”.

Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να συνοδεύει έγγραφο όπου θα αναγράφεται η τοποθεσία που απεικονίζεται, ονοματεπώνυμο του δημιουργού, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας
( email,τηλέφωνο και τόπος κατοικίας).

Δεν υπάρχει περιορισμός στους χώρους που θα επιλεγούν.

Οι υποβολές θα ξεκινήσουν από την 1η Νοεμβρίου 2022 και θα λήξουν στις 26 Μαρτίου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στη δράση με έως δέκα (10) φωτογραφίες ανάλυσης 300dpi, μορφής JPΕG/PNG έως 5MB ή με τρια (3) μικρά ντοκιμαντέρ μορφής mp4 διάρκειας έως και 3 λεπτά (max file size 500MB).

Τα φωτογραφικά ή κινηματογραφικά έργα πρέπει οπωσδήποτε να ανήκουν κατά πλήρη πατρότητα στον συμμετέχοντα.

Τα έργα κάθε συμμετέχοντος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ευρύτερη δημοσιοποίηση και επικοινωνιακή προώθηση της δράσης “Κινηματογραφώντας στη Θεσσαλία”.

Leave a comment