Ξεκινάει  Σάββατο 27 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι το 13ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Λάρισας

Με τους χαιρετισμούς επισήμων και συνεργατών του φεστιβάλ ξεκινάει  Σάββατο 27 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι το 13ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Λάρισας. Χαιρετισμό θα απευθύνουν: ο μορφωτικός ακόλουθος της Γαλλικής πρεσβείας,ο πρόεδρος του ινστιτούτου Πούσκιν, ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού Θεσσαλίας, η διευθύντρια του Γαλλικού ινστιτούτου Λάρισας,η διευθύντρια του λαογραφικού μουσείου Λάρισας καθώς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κα εκπρόσωποι της κριτικής επιτροπής.
Θα ακολουθήσει το διεθνές διαγωνιστικό και στη συνέχεια το αφιέρωμα ” Η επανάσταση στη Θεσσαλία” με εισηγητή τον μελετητή της τοπικής ιστορίας και εκδότη του θεσσαλικού ημερολογίου, κ. Κώστα Σπανό, με θέμα τα επαναστατικά κινήματα στη Θεσσαλία. Συντονισμός στο iffl.gr ελεύθερα για όλους. Όλο το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο για όλες τις ημέρες του φεστιβάλ και μπορεί κάποιος να ανατρέχει σε όποιο τον ενδιαφέρει.
Την Κυριακή συνεχίζεται το πρόγραμμα με το διεθνές διαγωνιστικό και προβολή της ταινίας του Λάκη Παπαστάθη ” Θεόφιλος”. Το πρόγραμμα θα ανοίξει στις 10 το πρωί, πάντα από το iffl.gr
Το Φεστιβάλ διεξάγεται φέτος υπό την αιγίδα του «Ελλάδα 2021» και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συνεργασία του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Πολιτιστικού Κέντρου
Εκπαιδευτικών Λάρισας, εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων της Επιτροπής Ελλάδα 2021 και φέρει την Αιγίδα της Επιτροπής, με χορηγό δράσης την «Eren Hellas» και Σύμβουλο διοργάνωσης την Alpha Marketing Greece.

Leave a comment