ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 15ᵒ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ.

– ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας – Artfools πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Απριλίου, στην πόλη της Λάρισας, στην Ελλάδα, και διοργανώνεται από την «Artfools», μια αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό στη Λάρισα. Στο επίσημο διαγωνιστικό του τμήμα, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ταινίες μικρού μήκους με διάρκεια έως και 20 λεπτών, μαζί με ένα μη διαγωνιστικό τμήμα αφιερωμάτων σε σημαντικούς κορυφαίους διεθνείς κινηματογραφιστές, masterclasses, σεμινάρια κινηματογράφου, εκθέσεις φωτογραφίας και παρουσιάσεις βιβλίων κτλ.

Βραβεία

Διεθνές
1η, 2η, 3η καλύτερης διεθνούς ταινίας μικρού μήκους

Ελληνικό
1η,2η,3η Καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους

1ο βραβείο καλύτερου Animation

Κανόνες & Όροι

Το Φεστιβάλ δέχεται ταινίες μικρού μήκους  μυθοπλασίας με διάρκεια μέχρι 20 λεπτά, και animation μέχρι 15 λεπτά, αποκλειστικά μέσα από την πλατφόρμα filmfreeway, με καταληκτική ημερομηνία 5 Νοεμβρίου 2022

  • Όλες οι υποβολές ταινιών πρέπει να περιλαμβάνουν:

– Στιγμιότυπα ταινίας (φωτογραφίες)

-Φωτογραφία σκηνοθέτη

-Αρχείο διαλόγου με χρονική κωδικοποίηση SRT (οι ταινίες που δεν περιλαμβάνουν αρχείο διαλόγου srt έως τις 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023, ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ αυτόματα)

– Σύνοψη της ταινίας

– Σύντομο βιογραφικό σκηνοθέτη

-Οι ελληνικές ταινίες πρέπει επίσης να έχουν υπότιτλους στα αγγλικά.

  • Η απόσυρση μιας ήδη υποβληθείσας ταινίας μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας – Artfools δεν επιτρέπεται για οποιονδήποτε λόγο.
  • Το υλικό που αποστέλλεται στο Φεστιβάλ δεν μπορεί να επιστραφεί.
  • Το Φεστιβάλ έχει το δικαίωμα να προβάλλει τις ταινίες σε μη κερδοσκοπικές εκδηλώσεις εκτός Φεστιβάλ ως μέρος της στρατηγικής προώθησης και ανάπτυξης του Φεστιβάλ, με την υποχρέωση του Φεστιβάλ να ενημερώνει τους σκηνοθέτες για την ώρα και τον τόπο προβολής.
  • Κριτήρια επιλογής:

Η επιλογή των ταινιών μικρού μήκους που θα προβληθούν τελικά καθώς και η σειρά προβολής θα αποφασιστεί από την Επίσημη Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ με κριτήρια τη διάρκεια και την κατηγοριοποίηση των ταινιών. 

Η Επίσημη Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ είναι επίσης υπεύθυνη για το πρόγραμμα που θα αναρτηθεί άμεσα στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου: www.iffl.gr

  • Η συμμετοχή σημαίνει αυτόματα ότι το άτομο εγκρίνει πλήρως τους Όρους και τις Προϋποθέσεις του Φεστιβάλ.
  • Τα Ειδικά Βραβεία καθορίζονται κάθε χρόνο σύμφωνα με την Επίσημη Επιτροπή Επιλογής Ταινιών του Φεστιβάλ.
  • Απαγορεύεται κάθε λήψη και αναπαραγωγή εικόνας και ήχου χωρίς την έγγραφη άδεια του Οργανισμού.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνούν να δώσουν συνεντεύξεις και φωτογραφικό υλικό στους Χορηγούς του Φεστιβάλ
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1.

 Το Φεστιβάλ δεν δέχεται ταινίες που αποστέλλονται στο email μας παράλληλα με την υποβολή σας στο FilmFreeway ή διαφορετικά αντίγραφα ή wetransfer και άλλους συνδέσμους  που λήγουν. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληροφορίες και το επίσημο αντίγραφο προβολής έχουν μεταφορτωθεί και είναι ΑΝΟΙΧΤΑ για λήψη και ότι όλες οι φωτογραφίες, οι περιγραφές, τα βιογραφικά έχουν ανέβει στη σελίδα υποβολής σας. Αυτό είναι το μόνο μέρος όπου παίρνουμε τις πληροφορίες μας, όχι ξεχωριστά email, καθώς είναι αδύνατο να παρακολουθήσουμε επιπλέον υλικό διπλά από κάθε υποβάλλοντα μεταξύ του FilmFreeway και του email μας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση!

  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2:

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ  κάντε τις ταινίες σας διαθέσιμες για λήψη. Όλες οι υποβολές ταινιών ΠΡΕΠΕΙ να είναι διαθέσιμες για λήψη τουλάχιστον τις επόμενες 20 ημέρες (3 εβδομάδες) ΜΕΤΑ την ημερομηνία ειδοποίησης της επιλογής για προβολή.*μέγιστο μέγεθος 5 giga

  • Η Οργανωτική Επιτροπή (Artfools) διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης του Φεστιβάλ για λόγους που καθορίζονται από την ίδια και γνωστοποιούνται στους συμμετέχοντες.
  • Η διοργάνωση του επόμενου έτους (2023) έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί υβριδικά, τόσο δια ζώσης όσο και στο διαδίκτυο. Σε περίπτωση προβλεπόμενων επιπλοκών λόγω της πανδημίας Covid-19, η Artfools διατηρεί το δικαίωμα να περιορίσει το φεστιβάλ μόνο σε διαδικτυακή μορφή.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Artfools πρέπει να συμμορφώνονται με τους Όρους και τις Προϋποθέσεις του Φεστιβάλ.

Leave a comment