Με κλιματική κρίση ανοίγει το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Λάρισας.

Με την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της στη Θεσσαλία   ανοίγει τις πύλες του το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας. 

 Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου από τις 7:00μ.μ. στον Κινηματογράφο Victoria Cinemas  θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ελληνική βιοποικιλότητα και κλιματική αλλαγή 45΄» που παραχώρησε η ΕΡΤ, και στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει ο Δημοσιογράφος- ερευνητής Μάκης Εξαρχόπουλος.

O Μάκης Εξαρχόπουλος με πολυετή ενασχόληση με τη λίμνη Κάρλα και τον λιμναίο πολιτισμό της θα καταθέσει, τα αποτελέσματα της πολύχρονης έρευνάς του. 

Ο δημοσιογράφος – ερευνητής Μάκης Εξαρχόπουλος, είναι  γνωστός από τη δεκαετή (1990 – 2000) ενασχόλησή του με τη λίμνη Κάρλα και τον λιμναίο πολιτισμό της. Ο Μάκης Εξαρχόπουλος θα μιλήσει για την Κάρλα, μετά από 30 περίπου χρόνια. Η ομιλία του, εμπλουτισμένη με νέα, εντυπωσιακά στοιχεία, θα συνοδεύεται από προβολή οπτικού υλικού. Εκτός των άλλων, ο ομιλητής θα αναφερθεί στον φάκελο, που δημιούργησε το 1999, με ανάθεση της αρμόδιας Επιτροπής, που θα παρουσίαζε στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περιβαλλοντολογική διάσταση της ανασύστασης της λίμνης και την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης του έργου με ένταξή του στο Β’ Κ.Π.Σ. για χρηματοδότηση. Ο φάκελος έφερε θετικό αποτέλεσμα και το έργο ανασύστασης της Κάρλας ξεκίνησε το 2000 και ολοκληρώθηκε το 2009.

Παράλληλα στο Γαλλικό Ινστιτούτο από τις 5:30 μ.μ. θα εκτεθούν οι φωτογραφίες και θα προβληθούν οι ταινίες από το διαγωνισμό « Κινηματογραφώντας στη Θεσσαλία» που διοργανώθηκε από το φεστιβάλ σε συνεργασία με το film office Thessaly.

  

Leave a comment