Αφιέρωμα στις Θεομηνίες και Καταστροφές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με διαγωνιστικό κομμάτι και αφιέρωμα στις θεομηνίες και τις καταστροφές η τρίτη μέρα του 15oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

 Με το Διεθνές Διαγωνιστικό κομμάτι θα ξεκινήσει η 3η ημέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, με την προβολή 10 ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στο Victoria Cinemas στις 5.00 μ.μ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει στις 7.30 μ.μ, το αφιέρωμα στην Κλιματική αλλαγή. Η κλιματική και περιβαλλοντική κρίση και η Θεομηνία, από την οποία δοκιμάστηκε η Θεσσαλία, θα είναι το περιεχόμενο της τρίτης ημέρας του Φεστιβάλ. Κύριο θέμα θα αποτελεί, η αυτοθυσία των ανθρώπων για τη διάσωση συνανθρώπων τους, των περιουσιών και φυσικά των ζώων που κινδύνεψαν να πνιγούν κάτω από τα νερά της πρωτοφανούς πλημμύρας στη Θεσσαλία.

Στο αφιέρωμα θα καταθέσουν τις εμπειρίες αλλά και τις προτάσεις τους για τον καλύτερο συντονισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης, πρόσωπα της πρώτης γραμμής της πρόσφατης θεομηνίας στη Θεσσαλία. Πιο συγκεκριμένα καλεσμένοι του Φεστιβάλ θα είναι, ο Κωνσταντίνος Μπαλαντίνας, Αντιπύραρχος, Διοικητής 8ης ΕΜΑΚ, η Ελισάβετ Καρανίκα, πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας ΕΕΣ, η Εύη Θάνου από τον Φιλοζωϊκό Όμιλο Καρδίτσας και η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα προβληθούν χαρακτηριστικές σκηνές διασώσεων που παραχωρήθηκαν για τις ανάγκες του Φεστιβάλ από την πυροσβεστική υπηρεσία και τις υπόλοιπες εθελοντικές οργανώσεις.

Τέλος, θα προβληθεί το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Άγγελου Ράλλη, «Mighty Afrin: In the time of floods», στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Οι προβολές και όλες οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό.

Leave a comment