Δελτίο Τεχνητή Νοημοσύνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στον κινηματογράφο και στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Μπορεί η Α.I να έγινε μία “φούσκα” για το σινεμά, αλλά πολλές φορές η έβδομη τέχνη έχει προβλέψει πολλές σημερινές εφευρέσεις, όπως ο Hal 9000 του Kubrick που αποτέλεσε έμπνευση για την Siri της Apple. Έχουμε εξελιχθεί ως θεατές από το σημείο, όπου οι θεματικές του Spielberg θεωρούνταν Επιστημονική Φαντασία, έως το σήμερα, όπου τα σενάρια του Black Mirror μοιάζουν εφικτά!

Το πλέον επίκαιρο θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης θα αναλυθεί στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Βικτώρια στις 7.30 μ.μ. με ομιλητές τους Γιάννη Γιαλαμά και Σεραφείμ Μουστακίδη.

Στην ομιλία αυτή, ο Γιάννης και ο Σεραφείμ, μαζί με το κοινό, κουβεντιάζουν με αφορμή κάποια αποσπάσματα ταινιών σχετικά με το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης, των κινδύνων που κρύβει για την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις και τις τέχνες, αλλά και τα αισιόδοξα σενάρια καθώς και περί ηθικής και εκδημοκρατισμού. Θα προβληθούν και θα συζητηθούν αποσπάσματα από Minority Report, Coded Bias, Artifice Girl, Her, Social Dilemma, Pod Generation και άλλα.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Μετρόπολις» του Φριτς Λανγκ (1927), μια ταινία προφητική της τεχνητής νοημοσύνης.

Μερικά λόγια για τους ομιλητές:

Ο Σεραφείμ Μουστακίδης (της εταιρίας AiDEAS) είναι ερευνητής στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και συνιδρυτής νεοφυών επιχειρήσεων με έμφαση στην καινοτομία. Εργάζεται για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και των βιομηχανιών, ενώ παράλληλα ονειρεύεται μια αρμονική συνύπαρξη μεταξύ τεχνητής και φυσικής νοημοσύνης που θα οδηγήσει σε μια θετική κινηματογραφική πλοκή, όπου το script γράφεται από όλους μας, σε ένα κόσμο όπου η ηθική και η καινοτομία είναι οι πρωταγωνιστές.

Ο Γιάννης Γιαλαμάς (της Prosvation) διδάσκει Νέες Τεχνολογίες σε μικρούς και μεγάλους. Κατά κύριο λόγο εργάζεται σε Έργα πληροφορικής, και συνεχώς διερευνά τις νέες τάσεις και εργαλεία αυτοματισμού, που κάνουν τη καθημερινότητα (τη δική του και άλλων), καλύτερη. Ανυπομονεί μία μέρα να τον αντικαταστήσει εντελώς η Τεχνητή Νοημοσύνη, για να έχει χρόνο να παρακολουθεί ταινίες και podcasts.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  

Leave a comment