Προβολή βραβευμένων ταινιών φοιτητών Σχολής Πολιτισμού και Επικοινωνίας Μητροπολιτικού Κολλεγίου

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Προβολή βραβευμένων ταινιών των φοιτητών της Σχολής Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Σάββατο 14 Μαΐου στις 14.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας προβάλλονται το Σάββατο 14 Μαΐου στις 14.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο οι ταινίες φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου που έχουν αποσπάσει βραβεία σε εθνικά και διεθνή Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες:

Red Hulk της Ασημίνας Προέδρου (27’)

Προσευχή του Θανάση Νεοφώτιστου (20’)

Στο δωμάτιο της Γεωργίας Μ. Σωτήρχου (14’)

Γιαζίντι του Έκτορα Σακαλόγλου (20’)

Η παρακολούθηση των ταινιών είναι δωρεάν.

Η Σχολή Πολιτισμού κι Επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρέχει τα εξής προπτυχιακά προγράμματα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου, Δημοσιογραφίας, Μουσικής Τεχνολογίας, καθώς και τα μεταπτυχιακά προγράμματα Δημιουργικής Γραφής και Υποκριτικής.

Όλα τα προγράμματα σπουδών που υλοποιούνται από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι προγράμματα δημόσιων Βρετανικών Πανεπιστημίων τα οποία έχουν εγκρίνει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για την υλοποίησή των προγραμμάτων τους, εκτός Βρετανικού εδάφους.

Η Σχολή είναι γνωστή στην αγορά εργασίας για το επιτυχημένο εκπαιδευτικό της έργο με αποτέλεσμα εταιρείες παραγωγής, studios, MME κ.λπ. να αναζητούν τους αποφοίτους για εργασία, ενώ σχετικοί καλλιτεχνικοί φορείς  επιθυμούν συνεργασία, όπως π.χ. το φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ταινιών της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας, του οποίου η γραμματεία κατά την χρονική περίοδο διεξαγωγής του στεγάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο campus του κέντρου της Αθήνας.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η Σχολή Πολιτισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συνεργάζεται στενά με τα αντίστοιχα τμήματα σπουδών Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου, Δημοσιογραφίας και Μουσικής Τεχνολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οι απόφοιτοι των οποίων μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα πανεπιστημιακού επιπέδου προγράμματα που παρέχει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Leave a comment