Συνεχίζεται με επιτυχία το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας μετά από ένα δυναμικό ξεκίνημα

Δυναμικό ξεκίνημα έκανε το περασμένο Σάββατο το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας. Μαζί με τους εναρκτήριους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των θεσμών και των χορηγών που στηρίζουν τη διοργάνωση, προβλήθηκε και η πρώτη δεσμίδα μικρού μήκους ταινιών του Διεθνούς Διαγωνιστικού. Να σημειώσουμε πως το εν λόγω πρόγραμμα των 40 συμμετοχών συμπληρώνεται την Τρίτη 30 Μαρτίου. Την Τετάρτη ξετυλίγεται το τμήμα των 25 μικρού μήκους animation, ενώ από την Πέμπτη έως και την Κυριακή 4 Απριλίου θα προβάλλονται καθημερινά οι 34 συμμετοχές του Ελληνικού Διαγωνιστικού. Όλες οι ταινίες είναι διαθέσιμες στο κοινό μετά την πρώτη προβολή τους, και μπορεί να ανατρέχει κανείς σε αυτές μέχρι και την Τετάρτη 7 Απριλίου, την ημερομηνία της λήξης του φεστιβάλ με την απονομή των βραβείων, επιλέγοντας το αντίστοιχο tag στην αρχική σελίδα του iffl.gr.

 

Με την εισήγηση του μελετητή θεσσαλικής ιστορίας Κώστα Σπανού Επαναστατικά κινήματα στη Θεσσαλία και την προβολή του ιδιαίτερου βιογραφικού δράματος Θεόφιλος του Λάκη Παπαστάθη εγκαινιάστηκε το Σαββατοκύριακο και το αφιέρωμα στα Επαναστατικά Κινήματα, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Τις επόμενες μέρες ακολουθούν οι προβολές του μεγαλειώδους έπους του Νίκου Κούνδουρου Μπάιρον, μπαλάντα για έναν δαίμονα και των ντοκιμαντέρ Ελλάδα 1821, ο ξεσηκωμός του γένους και Ρήγας Βελεστινλής, ενώ θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, ομιλίες με αφετηρία τις ταινίες Θεόφιλος και Μπάιρον, διαλέξεις πάνω στη θεσσαλική παραδοσιακή φορεσιά, όπως και μια καθαρά κινηματογραφική κουβέντα με τον συγγραφέα, εκδότη, κριτικό κινηματογράφου και σκηνοθέτη Γιάννη Σολδάτο πάνω στη σχέση του ελληνικού σινεμά με την επανάσταση του 1821.

 

Να τονίσουμε πως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας διεξάγεται φέτος υπό την αιγίδα του Ελλάδα 2021 και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συνεργασία του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας, ενώ εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων της Επιτροπής Ελλάδα 2021 και φέρει την Αιγίδα της Επιτροπής, με χορηγό δράσης την Eren Hellas και Σύμβουλο διοργάνωσης την Alpha Marketing Greece.

 

Μένουμε συντονισμένοι και παρακολουθούμε δωρεάν το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας στο iffl.gr

 

Leave a comment