Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι συμμετοχές για τα Θερινά Σεμινάρια Κινηματογράφου

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι συμμετοχές για τα Θερινά Σεμινάρια Κινηματογράφου από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι καλύφθηκαν οι θέσεις για τα θερινά σεμινάρια κινηματογράφου που διοργανώνει, συγκεντρώνοντας 43 συμμετοχές, νούμερο που ξεπερνά τις αρχικές του προβλέψεις.

Τα θερινά σεμινάρια  θα γίνουν δια ζώσης σε αίθουσα που θα διαθέσει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και θα περιλαμβάνουν τις παρακάτω θεματικές:

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 στις 18.30

«Η υποκριτική μπροστά στην κάμερα», με τον Άκυ Μητσούλη – Σκηνοθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας.

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 στις 18.30

«Δημιουργία ταινίας: Από το σενάριο στην οθόνη», με τον Πασχάλη Μάντη. Ο Πασχάλης Μάντης έχει στο ενεργητικό του βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους και το επιτυχημένο «Piano Project».

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στις 18.30

«Κινηματογράφος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: Από το σχεδιασμό στην παραγωγή», με τον Γιώργο Μπότσο – Σκηνοθέτη τηλεόρασης και ντοκιμαντέρ.

Ταυτόχρονα, από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα Artfools Academy με ομιλητές καταξιωμένα άτομα από το χώρο του κινηματογράφου. Το πρόγραμμα και οι ομιλητές θα ανακοινωθούν σύντομα.

Υπενθυμίζουμε, ότι κατά την διάρκεια του χρόνου και πιστοί στην αναδιάρθρωση και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, διοργανώθηκαν πολλές εκδηλώσεις όπως  το Διαδικτυακό σεμινάριο «THIS IS OUR STORY», η ημερίδα για τον κινηματογράφο στην εκπαίδευση, η εκδήλωση «Ο γάμος στον κινηματογράφο», ο διαγωνισμός για το «σπάσιμο των στερεοτύπων», «Γάλλοι Μικρομηκάδες»  και πολλές ακόμη δράσεις.

Η έκπληξη όμως για τους σινεφίλ θα είναι η κεντρική διοργάνωση από 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2023, στον κινηματογράφο Βικτώρια, με πολλά και καινοτόμα αφιερώματα, μεγάλο αριθμό εργαστηρίων και φυσικά το διαγωνιστικό μέρος με ταινίες από όλο τον κόσμο.

Η συμμετοχή στο 15ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες δείτε στο www.iffl.gr

Leave a comment