Εκπαιδευτικές δράσεις από το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δωρεάν θερινά σεμινάρια κινηματογράφου που διοργάνωσε το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας στην αίθουσα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Στα σεμινάρια συμμετείχε μεγάλος αριθμός κυρίως νέων ανθρώπων, όπου μυήθηκαν στα μυστικά του κινηματογράφου από τον  Άκυ Μητσούλη με το σεμινάριο «Η υποκριτική μπροστά στην κάμερα»,  τους Πασχάλη Μάντη και  Αποστόλη Σδράλλη με το σεμινάριο «Γυρίζοντας μια ταινία» και τον σκηνοθέτη Γιώργο Μπότσο με το σεμινάριο «Κινηματογραφικά Μέσα Ενημέρωσης».

Επόμενη δράση του Φεστιβάλ αποτελεί το Αrtfools Αcademy, με υπεύθυνο τον Σωτήρη Πετρίδη, στην οποία θα μιλήσουν οι Ναταλία Λαμπροπούλου, Σοφία Βουλαλά, Τάνια Ναναυράκη,και  Σόνια Μαρία Καϊτατζή.

Το πρόγραμμα Artfools Academy έχειν ως εξής:

  • Η Πρώτη Γνωριμία (11/09/2023), μία βιντεοκλήση, στην οποία θα γνωριστούν οι συμμετέχοντες μεταξύ τους και θα καλωσοριστούν από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Άκυ Μητσούλη,
  • Η σκηνοθεσία στη Μικρή και στη Μεγάλη Φόρμα με την Ναταλία Λαμπροπούλου

Μια συζήτηση με καταξιωμένο σκηνοθέτη ταινιών μικρού μήκους γύρω από την ελληνική πραγματικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση μέσα στους παραγωγικούς περιορισμούς που επιβάλουν οι περιορισμένοι πόροι

  • Special Effects και ειδικό μακιγιάζ σε ταινίες μικρού μήκους με την Σοφία Βουλαλά,
  • Το μοντάζ: Από τις Μικρού Μήκους στην Τηλεόραση με την Τάνια Ναναυράκη,
  • Σκηνογραφία και ενδυματολογία στις μικρού μήκους με την Σόνια Μαρία Καϊτατζή,
  • Κλείσιμο των Διαδικτυακών Συναντήσεων (16/09/2023), τελευταία συνάντηση των συμμετεχόντων με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ .

Με το artfools academy να κλείνει το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας οδεύει ολοταχώς προς την κεντρική του εκδήλωση από 30 Oκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο «Βικτώρια», η οποία θα έχει και πάλι έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφού εκτός από το διαγωνιστικό μέρος και τα αφιερώματα, θα διοργανωθούν και πολλά εργαστήρια, σεμινάρια και masterclass.

Leave a comment