Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Artfools Academy και το 15 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου το Artfools Academy με την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με χαιρετισμό και συζήτηση από τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Μητσούλη.

Τη σκυτάλη πήρε στις 12 Σεπτεμβρίου η Ναταλία Λαμπροπούλου με θέμα «Η σκηνοθεσία στη Μικρή και στη Μεγάλη Φόρμα» και ακολούθησε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, η θεματική «Σκηνογραφία και ενδυματολογία στις μικρού μήκους», με τη Σόνια Καϊτατζή

Στις 14 Σεπτεμβρίου η Τάνια Ναναυράκη θα μιλήσει για «το μοντάζ: Από τις Μικρού Μήκους στην Τηλεόραση» και στις 15 Σεπτεμβρίου η Σοφία Βουλαλά θα συνεχίσει με την θεματική «Special Effects και ειδικό μακιγιάζ σε ταινίες μικρού μήκους».

Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου με τον κ. Μητσούλη.

Στο Artfools  Academy κατόπιν επιλογής συμμετέχουν 4 σκηνοθέτες με αντίστοιχες ταινίες:

  • Unique Chance (21’) – Μικρού Μήκους Μυθοπλασία (Παπαδημητρίου)
  • Watch me Vanish (4’) – Μικρού Μήκους Animation (Μπαρδη)
  • L’ Arrêt Du Temps (13΄) – Μικρού Μήκους Μυθοπλασία (Τσούτσης)
  • Lou (8’) – Μικρού Μήκους Μυθοπλασία (Φρόκου)

Οι ταινίες θα προβληθούν στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας από 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2023, με την παρουσία των σκηνοθετών.

Το Artfools Academy κλείνει ο προφεστιβαλικός κύκλος σεμιναρίων του Φεστιβάλ και τα νέα σεμινάρια θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκειά του.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας οδεύει ολοταχώς προς την κεντρική του εκδήλωση από 30 Oκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο «Βικτώρια».  Φέτος, η διοργάνωση του Φεστιβάλ όπως και κάθε χρόνο γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, ενώ σύμβουλος διοργάνωσης είναι η Alpha Marketing Greece.

Leave a comment