Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ 31/10

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 7:00μ.μ. Κινηματογράφος Βικτώρια

Είσοδος ελεύθερη.

Ομιλητές : Γιάννης Γιαλαμάς – Σεραφείμ Μουστακίδης

Μπορεί η Α.i να έγινε μία “φούσκα” για το σινεμά, αλλά πολλές φορές, η έβδομη τέχνη έχει προβλέψει πολλές σημερινές εφευρέσεις, όπως ο Hal 9000 του Kubrick, αποτέλεσε έμπνευση για την Siri της Apple. Έχουμε εξελιχθεί ως θεατές από εκείνο το σημείο όπου οι θεματικές του Spielberg θεωρούνταν Επιστημονική Φαντασία, στο σήμερα, όπου μοιάζουν εφικτά τα σενάρια του Black Mirror! Στην ομιλία αυτή, ο Γιάννης και ο Σεραφείμ, μαζί με το κοινό, κουβεντιάζουν με αφορμή κάποια αποσπάσματα ταινιών, σχετικά με το μέλλον της Τεχνητής νοημοσύνης, των κινδύνων που κρύβει για την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις και τις τέχνες, αλλά και τα αισιόδοξα σενάρια καθώς και περί ηθικής και εκδημοκρατισμού. Θα προβληθούν και θα συζητηθούν αποσπάσματα από Minority Report, Coded Bias, Artifice Girl, Her, Social Dilemma, Pod Generation και άλλα.

 

Ο Σεραφείμ Μουστακίδης (της A.i,deas) είναι ερευνητής στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και συνιδρυτής νεοφυών επιχειρήσεων με έμφαση στην καινοτομία. Ενώ εργάζεται για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και των βιομηχανιών, ονειρεύεται μια αρμονική συνύπαρξη μεταξύ τεχνητής και φυσικής νοημοσύνης που θα οδηγήσει σε μια θετική κινηματογραφική πλοκή. Όπου το script γράφεται από όλους μας, σε ένα κόσμο όπου η ηθική και η καινοτομία είναι οι πρωταγωνιστές. Γιάννης Γιαλαμάς

Ο Γιάννης Γιαλαμάς (της Prosvation) διδάσκει Νέες Τεχνολογίες σε μικρούς και μεγάλους. Κυρίως όμως, εργάζεται σε Έργα πληροφορικής, και συνεχώς διερευνά τις νέες τάσεις και εργαλεία αυτοματισμού, που κάνουν τη καθημερινότητα (τη δική του και άλλων), καλύτερη. Ανυπομονεί μία μέρα να τον αντικαταστήσει εντελώς η τεχνητή νοημοσύνη, για να έχει χρόνο να παρακολουθεί ταινίες και podcasts.

Leave a comment